LED Panelen Brooks

Terugverdientijd LED verlichting binnen 1 jaar mogelijk! Met rekenvoorbeeld.

LED verlichting staat al enige tijd bekend als product met korte terugverdientijd. Echter is de terugverdientijd vandaag de dag extreem kort te noemen, dit vanwege de stijgende energieprijzen en uiteraard door ons scherp geprijsde assortiment.

Hoe lang is de terugverdientijd van LED verlichting?

Na het lezen van bovenstaande titel vraagt u zich wellicht af: ¨Hoe lang is die terugverdientijd dan daadwerkelijk?¨. Afgelopen maanden hebben wij al een groot aantal klanten voorzien van LED verlichting die profiteren van een terugverdientijd van minder dan 1 jaar.

Rekenvoorbeeld terugverdientijd TL naar LED panelen

Een veelvoorkomende overstap is de overstap van TL-verlichting in systeemplafond naar LED panelen. Wanneer u kiest voor LED panelen verwijdert u het complete TL-armatuur en plaatst u zonder aanpassingen het nieuwe LED paneel in uw systeemplafond, plug&play!

Terugverdientijd LED panelen

Voor zakelijk gebruik gaan wij standaard uit van 3.000 branduren per jaar, en een kWh tarief van 0,30 euro exclusief BTW. In het betreffende bedrijfspand bevinden zich 50 TL-armaturen 120x30cm, inbouw in systeemplafond. Ieder armatuur is voorzien van 2 TL-buizen a 36W per stuk met een VSA (voorschakelapparaat) van circa 10W. Het armatuur verbruikt in zijn totaliteit dus 92W. Een LED paneel met identieke afmetingen en een hogere lichtopbrengst dan het TL-armatuur heet een vermogen van slechts 36W. Dit is een energiebesparing van meer dan 60%! Per armatuur bespaart u jaarlijks 168kW! Met een kWh-prijs van 0,30 euro is de jaarlijkse besparing 50,40 euro per armatuur, per jaar(!!). Onze prijzen zijn op aanvraag, echter kunnen wij u mededelen dat de terugverdientijd in dit geval binnen 1 jaar is! De besparing per jaar op basis van 50 armaturen is dus circa 2.500 euro!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.