EIA

LED verlichting voor EnergieInvesteringsAftrek EIA 2023

LED verlichting is jarenlang onderdeel geweest van de energielijst. De lijst waarop alle duurzame investeringen te vinden zijn die in aanmerking komen voor de EnergieInvesteringsAftrek, afgekort tot EIA. Met de EIA kunt u als ondernemer 45,5% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Dit bovenop de gebruikelijke afschrijving.

Let op! De EIA is (en was) geen concrete subsidie. U ontvangt dus geen 45,5% van u investering terug maar u ontvangt dit als winstaftrek.  In praktijk is het voordeel, afhankelijk van uw bedrijf, circa 11%. Voor kleine investering is dit niet altijd rendabel i.v.m. gemaakte kosten voor de aanvraag door uw accountant.

2023: Geen EIA voor LED meer

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland stelt dat LED verlichting en besparingssystemen voor verlichting inmiddels gangbaar zijn en dat de terugverdientijd vaak veel minder is dat 5 jaar. Dit laatst genoemde bevestigen wij overigens. Om deze reden is LED verlichting niet langer onderdeel van de energielijst. LED verlichting komt dus niet meer in aanmerking voor EIA.

Overstappen op LED verlichting

Maakt u nog gebruik van conventionele verlichting en overweegt u de overstap naar LED verlichting? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. De terugverdientijd zal u in positieve zin doen verbazen!

LED Service Twente maakt geheel vrijblijvend en kosteloos een lichtplan voor u op maat. Tevens maken wij een berekening van uw verwachte jaarlijkse besparing op energiekosten. LED Service Twente is uw partner voor de transitie naar LED verlichting!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.